2020. április 6., hétfő

Katolikus hittan


Ecclessia: 6. osztály Idő(T)rend
húsvét hete:
oktatási cél: A nagyhét  „eseményeinek” elmélyítése
Nevelési cél: Jézus megváltott bennünket, van örök életünk, ennek fényében éljünk
képzési cél: Jézus szenvedéstörténetén keresztül a bűnbánat, az együttérzés képességének erősítése
6. osztály
A lecke címe: A győztes
Bevezető imádság: Kérlek, tarts kis csendet és a könyv 144. oldalán található imádságot imádkozd el magadban. Egy keresztvetéssel kezd és fejezd is be!
Virágvasárnaptól elkezdődik a húsvét hete a nagyhét. A feladatok célja, hogy megerősödjünk  Jézus megváltó szeretetében, együttérezzünk Jézus szenvedésében, amit a mi bűneinkért vett magára, mert annyira szeret,  és bűnbánatra indítson. Ez volt az ára, hogy nekünk örök életünk lehessen. Ennyire szeret. Még meg sem születtél és már érted adta önmagát.
A héten mindennapra lesz egy kis feladatot. Kövesd végig a nagyhét eseményeit, a tk. 145. oldal lap alján található feladattal. Minden napra vannak részletek a Szentírásból. Kérlek, naponta határozz el magadban egy 10-15 percet, amit ezzel töltesz. Keresd ki őket, olvasd el! Legjobb, ha a héten elöl hagyod a könyved, akkor nem felejted el!

 „Világíts a jóban” heti erénygyakorlat
Mivel nem vehetünk részt a templomi szertartásokon, próbáld meg ezeket a részeket minden nap felolvasni a családodnak, hogy együtt készüljetek a húsvét ünnepére. Akár ebéd után, vacsora után, de ha mindenkinek nem is sikerült, legalább egy családtagnak, vagy akár felhívhatod a nagyit és neki is felolvashatod. Írd majd meg, hogyan sikerült!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

rajz pályázat

Kedves Gyerekek! Rajzpályázati felhívást szeretnék megosztani Veletek. Akinek van kedve ajánlom figyelmébe! Pályázati kiírás: link:  pályáza...