2020. április 20., hétfő

Matek 04.20


Üdv Mindenki!

Eltelt egy hónap ebben a rendkívüli helyzetben. Volt idő megszoknunk, ezért egy kicsit változtatok néhány dolgon. A szabályokat be kell tartani, ezért pontozni fogom a következőket:
- a kért dolgokat időben, vagy időn túl külditek
- a feladatok végrehajtását és pontosságát is nézni fogom

Ezekből a pontokból egy idő után jegy születik, mint ahogyan az eltelt időben végzett eddigi munkátok is értékelésre került. A matek I. csoport tagjainak a munkáját Margó néni a javaslataim alapján osztályozta. A kérdéses jegyek eldöntésénél figyelembe vettük az aktivitásotokat is és azt, hogy mennyire dolgoztok az adott időn belül. Elárulom, hogy inkább felfelé értékeltem most, hiszen alkalmazkodnunk kellett az otthoni tanuláshoz.

Sajnos egyre többen igen lazák vagytok: kicsit, vagy inkább nagyon késve külditek azt a kevés feladatot, amit kérek. Nem tudom, hogy ennek mi az oka, feltételezem, hogy nem technikai akadálya van, hiszen akkor biztosan jeleznétek nekem, vagy a sulinak legalább telefonon. Sajnos, ha ezt így folytatjátok, annak következményei lesznek! Remélem, erre nem kerül sor, és ti is -mint más osztályok- rendesen fogtok dolgozni.

Ma egy újabb négyszög vár megismerésre.
Mai óránk címe: A rombusz

Ahogyan a deltoidnál, úgy itt is háromszög tükrözésével jutunk el a rombuszhoz.
A különbség annyi, hogy itt a háromszög egyenlő szárú lesz.
Az adatok a következők: az alapja a= 5 cm, a szárai b= 3 cm.
A háromszöget ezután tükrözni kell az alap egyenesére. 


 A jegyzetelés következik a tk 195. oldalán található Figyeld meg! részből. 

Fotót csak azoktól kérek, akik a péntekre kért  feladatot hétfő reggel 8 óráig nem küldték el. Ha nem akartok ponthátrányból indulni az új szabályok szerint, akkor vegyétek komolyabban a kérésemet és szépítsetek ezzel a munkátokkal!

Jó munkát kívánok.
Legyen szép napotok!


2 megjegyzés:

rajz pályázat

Kedves Gyerekek! Rajzpályázati felhívást szeretnék megosztani Veletek. Akinek van kedve ajánlom figyelmébe! Pályázati kiírás: link:  pályáza...